1. Napoletana | 27 zł |
klasyczny sos pomidorowy z warzywami, ser grana padano | |
2. Amatriciana | 37 zł |
sos pomidorowy, boczek, cebula, chili, ser grana padano | |
3. Bolognese | 33 zł |
sos bolognese, ser grana padano | |
4. Aglio, olio e peperoncino | 24 zł |
oliwa, czosnek, natka, habaneros, pomidorki cherry | |
5. Carbonara | 34 zł |
śmietana, boczek, ser grana padano, czosnek, żółtko | |
Polecamy w wersji klasycznej- w sosie z żółtek i sera grana padano, z dodatkiem natki pietruszki | |
6. Al Pollo e broccoli | 36 zł |
śmietana , kurczak, brokuły, pomidorki cherry, czosnek, ser grana padano | |
7. Al Pollo e funghi | 37 zł |
śmietana, kurczak, borowiki, natka, ser grana padano | |
8. Alla parmiggiana | 38 zł |
śmietana, szynka parmeńska, pomidorki cherry, szparagi, ser grana padano | |
9. Pesto /Pesto Rosso | |
śmietana, pesto domowe , orzeszki, ser grana padano/w wersji Rosso dodatkowo z szynką i suszonymi pomidrami | 33/35 zł |
10. Mare e Monti | 48 zł |
sos maślano-winny, siekane małże, przegrzebkki, borowiki, pieczarki, groszek, czosnek, natka, czarne tagliatelle z atramentem kałamarnicy | |
11. Ai Frutti di mare | 48 zł |
oliwa, chilli, czosnek, natka, owoce morza: krewetki, ośmiorniczki, befsztyk i pierścienie z kalmara, przegrzebki, mule oraz soliród | |
12. Zingarella | 48 zł |
oliwa, papryka, chili, krewetki, czosnek, cebula, miód, natka | |
13. Numero Uno | 39 zł |
oliwa, suszone pomidory, szynka parmeńska, rukola, orzeszki pinii, ser grana padano | |
14. Al Salmone Verdi |
45 zł |
sos maślano-winny, łosoś, owoce kapara, pomidorki cherry, szalotka, czosnek, kolendra, skórka cytryny, zielone tagliatelle szpinakowe | |
15. Vegetale |
35 zł |
oliwa, pasta z bakłażana, marchewka, seler naciowy, cukinia, pietruszka, papryka, dynia, czosnek, natka, ser pecorino | |
|
|
|
|
Każdą z past możemy przygotować na makaronie bezglutenowym (+5 zł) |
|