1. Pieczywo serowo-czosnkowe |
23 zł |
chlebki z ciasta drożdzowego wypiekane w piecu, oliwa, ser grana padano |
|
|
|
2. Pieczywo oliwkowe |
26 zł |
chlebki z ciasta drożdzowego wypiekane w piecu, oliwa, pesto, ser grana padano |
|
|
|
3. Focaccia |
17 zł |
zapiekane ciasto drożdzowe polane oliwą czosnkową i |
|
posypane rozmarynem |
|
|
|
4. Caprese di Bufala |
25 zł |
mozarella z bawolego mleka, pomidory, listki bazylii, oliwa, sos balsamiczny, pesto, grzanki |
|
|
|
5. Carpaccio |
49 zł |
polędwica wołowa, kapary, oliwa, sos balsamiczny, ser grana padano, podawane z focaccią |
|
|
|
6. Bruschetta |
18 zł |
grzanki z drobno posiekanymi pomidorami, kozi ser, pesto, bazylia, oliwa |
|
|
|
7. Antipasti dla jednej lub dwóch osób |
41/58 zł |
zielone oliwki giganty (z pestkami), suszone pomidory, duże kapary z ogonkami, |
|
plastry szynki parmeńskiej, plastry spianaty calabrese, plastry sera grana padano |
|
marnowane cebulki w sosie balsamicznym, podawane z focaccią |
|
|
|
8. Gamberi alla griglia |
47 zł |
krewetki (6 szt.) z pieca w sosie winno-pomidorowym i serem feta, podawane z grzankami |
|
|
|
9. Mule po marynarsku |
49 zł |
mule (ok. 500 g) w białym winie i maśle, z czosnkiem i ziołami, podawane z grzankami
|
|
|
|
10. Krewetki czosnkowe
|
38 zł
|
6 szt. krewetek na oliwie z czosnkiem, ziołami, winem, podawane z grzankami
|
|
|
|
11. Scamorza al forno
|
wędzony ser scamorza, zapiekany w piecu i podawany z konfiturą cebulowo-pomidorową oraz grzankami
|
27 zł |
|
|
12. Bruschetta con Gamberi
|
36 zł |
cztery grzanki z krewetkami tygrysimi i musem z awokado, serwowane z limonką
|
|
|
|
|
|
|