Restauracja włoska i Pizzeria Trattoria Numero Uno





1. Grana e Spinaci 12 zł
młode liście szpinaku, parmezan, pomidorki cherry, domowy sos vinaigrette


2. Roquette 14 zł
rukola, parmezan, gruszka, pomidorki cherry, vinaigrette


3. Con Verdure Marinato
22 zł
szpinak, marynowany burak, marynowana cebula, orzechy włoskie, dojrzewający ser kozi



4. Caesar Con Pollo/ Con Gamberi
30/38 zł
mix sałat, pomidor, ogórek, cebula, papryka, vinaigrette


5. Con Pollo 26 zł
mix sałat, kurczak, grzanki, pomidor, ogórek, sos miodowo - musztardowy


6. Con Tonno 30 zł

mix sałat, mozzarella, tuńczyk, cebula oliwki, pomidor, ogórek, vinaigrette, grzanki




7. Numero Uno 35 zł
mix sałat, pomidor, orzeszki, gorgonzola, karmelizowana gruszka, szynka parmeńska


8. Con Salmone di Agrumi NOWOŚĆ
38 zł
sałaty, marynowany łosoś, pomarańcza, grejpfrut, pomidorki cherry, ogórek, cytrusowy vinaigrette




1. Filet z kurczaka NOWOŚĆ
29zł
Grillowany, podawany z gotowanymi warzywami i ryżem z dodatkiem gruszki i rozmarynu


2. Polędwiczka wieprzowa 35zł
W pieczeniowym sosie grzybowym, podawana z kluseczkami gnocchi i mixem sałat z vinaigrettem


3. Saltimbocca di Pollo
34zł
pierś z kurczaka z szynką parmeńską i szałwią, podawana z sosem neapolitańskim i szpinakowym tagliatelle



4. Łosoś pieczony 40zł
Podawany z puree z zielonego groszku i grillowanymi warzywami



5. Polędwica z dorsza NOWOŚĆ
35 zł
zapieczona w kruszonce z karczochem, skórką cytryny, miętą i oliwą z suszonych pomidorów, podawana z blanszowanym szpinakiem


6. Zapiekana cukinia Danie wegetariańskie NOWOŚĆ
27 zł
zapieczona z warzywnym farszem, podawana z soczewicą i puree z czerwonej kapusty




Powrót do strony głównej