Restauracja włoska i Pizzeria Trattoria Numero Uno





1. Grana e Spinaci 13 zł
młode liście szpinaku, parmezan, pomidorki cherry, domowy sos vinaigrette


2. Roquette  15 zł
rukola, parmezan, gruszka, pomidorki cherry, vinaigrette


3. Con Verdure Marinato
25 zł
szpinak, marynowany burak, marynowana cebula, orzechy włoskie, dojrzewający ser kozi



4. Caesar Con Pollo/ Con Gamberi
32/44 zł
kurczak lub krewetki, sałaty, pomidor, ogórek, klasyczny sos cesarski, grzanki


5. Camerano 36 zł
sałaty, ser burrata, speck, kurczak w konfiturze pomidorowo-cebulowej, pomidorki cherry, słonecznik, sos vinaigrette


6. Con Tonno 32 zł

mix sałat, mozzarella, tuńczyk, cebula oliwki, pomidor, ogórek, vinaigrette, grzanki




7. Numero Uno 36 zł
mix sałat, pomidor, orzeszki, gorgonzola, karmelizowana gruszka, szynka parmeńska


8. Con Salmone di Agrumi
32 zł
sałaty, pieczony łosoś, pomarańcza, grejpfrut, pomidorki cherry, ogórek, cytrusowy vinaigrette




1. Filet z kurczaka
30 zł
Grillowany, podawany z gotowanymi warzywami i ryżem z dodatkiem gruszki i rozmarynu


2. Polędwiczka wieprzowa 36 zł
W pieczeniowym sosie grzybowym, podawana z kluseczkami gnocchi i mixem sałat z vinaigrettem


3. Saltimbocca di Pollo
34 zł
pierś z kurczaka z szynką parmeńską i szałwią, podawana z sosem neapolitańskim i szpinakowym tagliatelle



4. Łosoś pieczony 44 zł
Podawany z puree z zielonego groszku i grillowanymi warzywami



5. Polędwica z dorsza
32 zł
zapieczona w kruszonce z karczochem, skórką cytryny, miętą i oliwą z suszonych pomidorów, podawana z kalafiorem i blanszowanym szpinakiem


6. Zapiekana cukinia Danie wegetariańskie
32 zł
zapieczona z warzywnym farszem, podawana z soczewicą i puree z czerwonej kapusty


7. Pierś z kaczki

w sosie z kumkwatów i likieru owocowego, podawana z soczewicą z dodatkiem cebuli i czosnkuoraz blanszowanymi warzywami

44 zł
Powrót do strony głównej